There was a problem loading image http://dibalaser.com/wp-content/uploads/2017/12/5-12_10-300x173.jpg
There was a problem loading image http://dibalaser.com/wp-content/uploads/2017/12/5-12_10-300x173.jpg
There was a problem loading image http://dibalaser.com/wp-content/uploads/2017/12/Acoustic_absorption_chiller-300x169.jpg
There was a problem loading image http://dibalaser.com/wp-content/uploads/2017/12/Acoustic_absorption_chiller-300x169.jpg
چیلر و نحوه ی عملکرد آن :
چیلر یکی از انواع دستگاه های تهویه مطبوع می باشد که باعث خنک کردن فضاهای بزرگ تجاری و صنعتی ، همچنین دستگاه های صنعتی می شود . چیلرها در صنعت نقش مهمی جهت بهره وری بیشتر دستگاه ها دارند. یکی از ماشین آلات صنعتی که نیاز به چیلر دارد دستگاه های لیزر می باشد . در دستگاه لیزر هنگام برش گرمای زیادی تولید می شود که باید دستگاهی خنک کننده مانع از ایجاد آسیب به قسمت های مختلف دستگاه به خصوص کاتینگر گردد . به همین دلیل از چیلرها جهت خنک کردن دستگاه لیزر استفاده می شود . چیلرها در دو نوع تراکمی و جذبی می باشند.در دستگاه های cnc از چیلرهای تراکمی استفاده می شود .
نحوه ی عملکرد چیلرهای تراکمی :
در این چیلرها ابتدا گاز ( که اغلب گاز فریون می باشد ) توسط کمپرسور متراکم شده ، سپس این گاز وارد کندانسور شده و توسط آب یا هوا خنک می شود . در چیلرها از آب جهت تنظیم دما استفاده می شود . این آب که در دستگاه های cnc باعث خنک شدن اجزای دستگاه به خصوص سردکردن تیوپ لیزر CO2 می شود به این صورت که لوله هایی در اطراف آن قرار گرفته و با جریان مداوم آب از گرمای بیش از حد جلوگیری کرده و باعث بهبود عملکرد دستگاه می شود .نکته ای که باید در مورد آب چیلرها به خاطر داشته باشیم این است که همیشه تمیز و باکیفیت باشند . در غیر اینصورت باعث کم شدن عمر تیوپ لیزر و پایین آمدن عملکرد آن می شود .
چیلرهای تراکمی با توجه به نوع کمپرسور به دو نوع تقسیم می شوند : چیلرهای تراکمی پیستونی و چیلرهای تراکمی اسکرو
نحوه ی عملکرد چیلرهای جذبی :
در این چیلرها ماده ای شیمیایی به نام لیتیوم برماید به عنوان جذب کننده بخار آب به صورت رقیق شده به ژنراتور منتقل می گردد ، در اثر حرارت غلیظ شده و بخار آب آزاد می شود . بخارآب به کندانسور منتقل شده و مجددا به آب تبدیل می شود . سپس به اواپراتور که کویل های آب انتقالی به فن کویل در آن است و دارای فشار ۰٫۰۱ اتمسفری می باشد منتقل می گردد . به دلیل فشار پایین به آب تبدیل شده و از آنجا که منبع حرارتی وجود ندارد گرمای مورد نیاز جهت تبخیر را از محیط دریافت کرده و باعث خنک شدن کویل های اواپراتور می شود ، سپس توسط لیتیوم برماید جذب شده و به ژنراتور منتقل می شود و این چرخه ادامه دارد .
نکاتی جهت بهبود عملکرد چیلرها در دستگاه های برش لیزر :
۱:حتما ۱۰ دقیقه قبل از روشن کردن دستگاه لیزر چیلر دستگاه روشن شود. این کار باعث جلوگیری از انبساط ناگهانی تیوپ لیزر و ترکیدن آن می شود .
۲:درب مخزن چیلر همیشه باید به منظور جلوگیری از تبخیر آب و ورود هرگونه گردوغبار یا اجسام ریز که باعث ایجاد رسوب در پمپ و سوختن آن شده بسته باشد .
۳:آب مخزن باید به صورت دوره ای کنترل و تعویض شود ، همچنین حتما از آب مقطر استفاده شود
۴:دمای چیلر باید همیشه بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی گراد باشد .