چاپ
دسته: مقالات

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

پیمانکار سردخانه و اطلاعاتی که در مورد سردخانه باید داشته باشد  :

 

تجهیزات اصلی سیکل تبرید :

1- اواپراتور سردخانه  :


مرحله نهایی یک سیکل تبرید در اواپراتور انجام می شود.جریان مبرد با دمای پایین،به صورت مادون سرد،و دمیدن این سرما به داخل سردخانه ،توسط فن های اواپراتور،گرما را از محیط سردخانه میگیرد.در نتیجه مبرد بعد از اواپراتور گرم می شود.برای بدست آوردن ظرفیت اسمی اواپراتور و با داشتن بار واقعی سردخانه  می توان از کاتالوگ، مقدار بار اسمی را بدست آورد و اواپراتور مورد نظر را انتخاب نمود.یا می توان با استفاده از نرم افزارهای موجود در این زمینه مقدار بار اسمی تجهیزات،از جمله،اواپراتور ،کندانسور و کمپرسور را بدست آورد.

                                                                                                                                                                                          می باشد Cool pack یکی از نرم افزارهای کاربردی و قدرتمند در این زمینه،نرم افزار                

2- کمپرسور سردخانه  :

برای پمپ کردن و گردش مبرد در سیکل تبرید سردخانه  باید از کمپرسور استفاده نمود.ظرفیت کمپرسور باید از ظرفیت کندانسور و اواپراتور بیشتر باشد،تا بتواند بر افتهای موجود در سیکل غلبه کند.به علت فشرده شدن مبرد در کمپرسور،دمای مبرد نیز بالا می رود.کمپرسورها معمولاً بین 16تا 20 ساعت در روز کار می کنند. علت این کار برای از بین بردن برفک های سردخانه می باشد.چون اگر برفک از یک مقدار زیاد باشد به عنوان یک عایق عمل می کند، و از رسیدن سرما به محصولات جلوگیری می کند.بنابراین در زمان خاموشی کمپرسورها، سیستم های برفک زدا در سردخانه که انواع مختلفی دارند،عمل می کنند.برای محاسبه ظرفیت اسمی کمپرسور ،از کاتالوگ های شرکت سازنده،یا از نرم افزار Cool pack استفاده می شود.
 

3-کندانسور سردخانه  :

 

سیستم های کنترلی در سیکل تبرید سردخانه :

برای اینکه ما در سیکل تبرید سردخانه ، بعد از شیر انبساط ،مبرد را به صورت مادون سرد داشته باشیم،تا از همه فضای اواپراتور برای سرمایش استفاده کنیم و مبرد خروجی از اواپراتور تماماً به بخار تبدیل شود،از شیر انبساط استفاده می کنیم.اما همیشه مبرد خروجی از شیر انبساط به صورت مایع مادون سرد نمی باشد.چون در شیرهای انبساط ساده ،گلوگاه عبور مبرد یک مقدار ثابت می باشد.برای رفع این مشکل از شیر انبساط ،با دهانه متغیر،به کمک موتورهای الکتریکی استفاده می شود.حال نحوه عملکرد سیستم کنترلی در سردخانه به این صورت است که،قبل از شیر انبساط ،و دقیقاً بعد از کندانسور یک سنسور فشار قرار می دهند،که نقطه تنظیم این سنسور روی فشار اشباع می باشد، در نتیجه این فشار به کنترل یونیت اعلام می شود، و کنترل یونیت به موتور الکتریکی فرمان می دهد که دهانه شیر را به اندازه ای باز نماید تا مبرد به صورت مادون سرد خارج شود.با این کار راندمان سیکل بالا می رود.

تاریخچه سردخانه :

نخستین امتیاز تبرید سردخانه در سال 1790 به وسیله توماس هریس و جان لانگ به ثبت رسید.
ابتدایی ترین ماشین مبرد برای تولید یخ یک کمپرسور دستی بود که با باتری کار می کرد و در سال 1834 به وسیله جاکوب پرکینز در انگلستان ساخته شد.در سال 1851 ماشین مبردی برای تولید یخ که با هوا کار می کرد به وسیله دکتر گوری به ثبت رسید . چندی بعد ماشین مبرد دکتر گوری به وسیله الکساندر کوک در انگلستان ساخته شد. در سال 1856 ماشین تبریدی که با مبرد جذبی که با آمونیاک و آب کار می کرد به وسیله لیند ساخته شد. در دوران جنگهای داخلی آمریکا به وسیله کمبود یخ در شمال ماشین مبرد جذبی که با آمونیاک  و آب کار می کرد به وسیله فردیناند کار ساخته شد.
در سال 1904 انجمن مهندسان تبرید آمریکا تشکیل شد.نخستین یخچال خانگی دستی به وسیله ج . ام . لارسن در سال 1913 ساخته شد و اولین یخچال خود کار نیز به وسیله شرکت کلویناتور در سال 1981 به بازار عرضه شد.
یخچالهای خود کار و مدار بسته نیز در سال 1926 به وسیله جنرال الکتریک ساخته شد. در دهه 1940 توسعه ماشین های مبرد سرعت بیشتر به خود گرفت. در این دهه شرکت دوپورانت مبردهای را به نام فرونها به بازار عرضه کرد. روش دیگری به وسیله پلیته در سال 1834 کشف شد استفاده از عامل ترمو الکتریکی برای تبرید بود. از آنجا که همیشه  و در هر زمینه بهره گیری بهینه از نیروی انسانی، تجهیزات و سرمایه گذاریها مستلزم رعایت موارد علمی و تجربی روز می باشد.
 

تاریخچه سردخانه در ایران:

به محل های قدیم تهران بر می گردد که از دیواره های بلند که سایه ایجاد می کرد برای تولید یخ استفاده می کردنند که طی آن صنعت بستنی سازی و فالوده یخی رونق گرفت.

 

 

بازدید: 2409